30 år i bildningens tjänst
  Trygg betalning

 

Nyfiken på Dalarnas historia

Strövtåg i Dalarnas historia följer tiden - från de första fynden från stenåldern, spåren efter järnframställning, upptäckten av koppargruvan, de många striderna för att befria landet, storhetstiden med Berget som skattkammare, modernisering och industrialisering med mängder av bruk med olika specialiteter till dagens Dalarna med framsynta industrier, attraktiva turistområden och ett spännande landskap för människor intresserade av natur och kultur. Boken ger många ingångar för att förstå Dalarnas tradition och kan förhoppningsvis berika upplevelserna vid besök i landskapet.

144 sidor, 16x14 cm, pärmomslag, rikligt illustrerad, 120:- kr

 
 Om änglar, gudar och hjältar

"Ängelboken" är en unik introduktion till de starka och ännu levande berättelserna från våra fem stora världsreligioner.

Boken kom ut för några år sedan i Holland och vi kunde inte låta bli att ge ut en svensk upplaga, då vi imponerades av Janny van der Molens berättarglädje och de följsamma och vackra illustrationerna av Els van Egeraat .

Läs högt för varandra i lampans eller ljusens sken och njut av den fina framställningen under några av de kommande helgdagarna.

286 sidor, 17x24 cm, pärmomslag, rikligt illustrerad. 170:- kr

Levande kvinnohistoria!

Dokumentära noveller.

Kedjan, som börjar under stormaktstiden, länkar samman kvinnoöden hämtade ur författarens egen släkttavla. Det är berättelser om kvinnors utsatta liv, om vardagens återkommande slit, hindren och hoppet att älska den man vill. Om våldtäkt, död i barnsäng och anklagelser för häxeri. Men här vävs också in berättelser om framsteg, förälskelsens härligheter – om okuvliga kvinnor och deras män, som kämpar i med- och motvind under de karga villkoren, särskilt uppe i norr.På ett osökt sätt knyts också världen runt omkring in i berättelserna med krig, revolutioner och stora omvälvningar, som visar på hur människor lever sina liv underordnade sammanhang de inte rår över – de som samtidigt skapar både öppningarna och skrankorna i tillvaron. Somliga finner sig; andra vill revoltera.

Margareta Sarri lyckas förmedla detta kvinnoliv på en flödande prosa, som ger en nervig inlevelse i elva kvinnors fängslande öden.

KEDJA är den prisbelönta författarens nittonde bok. Den är ett viktigt bidrag till förståelsen av kvinnors villkor i äldre tider och idag.

192 sidor, 14x22 cm, pärmomslag, illustrerad. 180:- kr

 

Julhälsningar från Björnen
Björn Ericson

be@bjornen.sewww.bjornen.se – tel. 0243-605 00 – mobil 070-605 05 46
Du som inte vill prenumerera på vårt nyhetsbrav avregistrerar dig här.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen