30 år i bildningens tjänst
  Trygg betalning

Om oss

Förlags AB Björnen startade våren 1990 med att vi köpte tillbaka försäljningsrätten för böckerna "Kommun i utveckling", som Kommentus Förlag givit ut i slutet av 1980-talet. Med några nyskrivna och lämpliga böcker för den nya gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram - bl. a. "Med samfälld kraft" och "Tonåring i välfärden" lyckades förlaget etablera sig ganska snabbt. Sedan dess har förlaget gett mer än 100 titlar om vi räknar de ISBN-nr som gått åt samt ett 20-tal böcker på uppdrag av enskilda och organisationer. Många av böckerna har tryckts i flera upplagor. Böckerna finns inom flera olika genrer och storsäljaren f.n. är "Gymnasiearbete - en latund" för högskole- respektive yrkesförberedande gymnasieprogram, som kom ut första gången 2013, när gymnasieskolan 2011 ändrade föregångaren "Projektarbete" till ett gymnasiearbete kopplat till de nya gymnaiseexamina.

 

30 år i bildningens tjänst

Förlagets första 25 år markerades sommaren 2015 bl.a med att vi gav ut en present/minnesbok om Dalarnas historia i ett behändigt format och med många illustrationer - Strövtåg i Dalarnas historia.

30-årsjubileet har vi bl.a. firat med att ge ut en riktig "Björnbok" - Ett björnår - en naturlyrisk betraktelse"!

Rådgivning - bokproduktion

Vi har under senare år fått allt fler förfrågningar med att hjälpa olika aktörer och privatpersoner med att ge ut böcker i olika utföranden. Vi har bl.a. hjälpt till med skrifter åt Torsångs Hembygdsförening, Högskolan Dalarna, Fornby folkhögskola, Kvinnojouren i Borlänge, Vuxenskolan m.fl. Senast har vi producerat en jubileumsbok åt Dalarnas Biblioteksförbund och nyligen en bok åt Historielärarföreningen!

Vi har byggt upp en bred kontaktyta till bra tryckerier, prepressarbeten, illustratörer osv och ger gärna råd till den som känner sig osäker i hur man tar fram en bok med bra kvalitet och till vettiga tryckpriser osv.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen