30 år i bildningens tjänst
  Trygg betalning

 

Stora Daldansen i nya perspektiv!

Bondeupproret 1743 skakade rikets i dess grundvalar. Militären dödade 144 människor i bondetåget, fängslade tusentals bönder och avrättade sex av ledarna på order av dåvarande riksråd med adeln i spetsen!

Författaren Claes-Göran Bergstrand med rötter i Rättvik och med anfäder med i upproret ger en nytolkande helhets-beskrivning av det stora tåget och med den olyckliga massakern som crescendo.

244 sidor med hård pärm, 16 x 23 cm.

Möt författaren på Bok & Biblioteksmässan. Monter B0125.

 
 Om änglar, gudar och hjältar

"Ängelboken" är en unik introduktion till de starka och ännu levande berättelserna från våra fem stora världsreligioner.

Boken kom ut för några år sedan i Holland och vi kunde inte låta bli att ge ut en svensk upplaga, då vi imponerades av Janny van der Molens berättarglädje och de följsamma och vackra illustrationerna av Els van Egeraat .

286 sidor, 17 x 24 cm, rikligt illustrerad.

Samhällsorientering för nya svenskar.

Nu finns två versioner av vår bok om vårt lands samhällssystem. En har svensk och engelsk text parallellt och den andra har svensk-arabisk text. Boken fick beröm i BTJ:s anmälan: "Det är lättöversiktliga texter om det mesta man behöver veta för att bo och skapa ett liv i Sverige. Författaren lyckas med att förenkla svåra resonemang och begrepp..." ! 

114 sidor, 23 x 17 cm, illustrerad.

 

Hösthälsningar från Björnen
Björn Ericson

be@bjornen.sewww.bjornen.se – tel. 0243-605 00 – mobil 070-605 05 46
Du som inte vill prenumerera på vårt nyhetsbrav avregistrerar dig här.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen