Om oss

Förlags AB Björnen startade våren 1990 med att vi fick tillbaka försäljningsrätten för böckerna "Kommun i utveckling", som Kommentus Förlag givit ut i slutet av 1980-talet. Med några nyskrivna och lämpliga böcker för den nya gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram - bl. a. "Med samfälld kraft" och "Tonåring i välfärden" lyckades förlaget etablera sig ganska snabbt. Sedan dess har förlaget gett ut 100 titlar om vi räknar de ISBN-nr som gått åt samt ett 20-tal böcker på uppdrag av enskilda och organisationer. Många av böckerna har tryckts i flera upplagor. Böckerna finns inom flera olika genrer och storsäljaren f.n. är "Gymnasiearbete - en latund" för högskole- och yrkesförberedande gymnasieprogram, som kom ut första gången 2013, när gymnasieskolan 2011 ändrade föregångaren "Projektarbete" till ett gymnasiearbete kopplat till de nya gymnaiseexamina.

 

25 år i bildningens tjänst

Förlagets första 25 år markerades sommaren 2015 bl.a med att vi gav ut en present/minnesbok om Dalarnas historia i ett behändigt format och med många illustrationer - Strövtåg i Dalarnas historia.

Rådgivning - bokproduktion

Vi har under senare år fått allt fler förfrågningar med att hjälpa olika aktörer och privatpersoner med att ge ut böcker i olika utföranden. Vi har bl.a. hjälpt till med skrifter åt Torsångs Hembygdsförening, Högskolan Dalarna, Fornby folkhögskola, Kvinnojouren i Borlänge, Vuxenskolan m.fl. Vi har byggt upp en bred kontaktyta till bra tryckerier, prepressarbeten, illustratörer osv och ger gärna råd till den som känner sig osäker i hur man tar fram en bok med bra kvalitet och till vettiga tryckpriser osv.

Drift & produktion:
Wikinggruppen
start